Proeverij "Kortjakje" in de Socëteit - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws
van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
O wat zal dat lekker zijn,
Proeverij "Kortjakje"
naar aanleiding van het recept in het oktober nummer van ons blad.

Wat was het weer gezellig afgelopen donderdag (14 oktober 2021) in de sociëteit. Of het speciaal voor de proeverij was weet ik niet, maar er waren veel mensen gekomen en het recept was een reuze succes.



De schaal met eten dat ik had gemaakt ging helemaal op en diverse mensen wilden het thuis ook zelf gaan maken. Dat is goed nieuws want in november 2021 ga ik het recept maken uit de Info november 2021 van Berend Botje.
Zet het vast in uw agenda.
Donderdag 11 november, 14.00 uur
in de Sociëteit van de KBO op Scheltussingel 81.

Margreeth Sjamaar

Hieronder nog even het recept:
Russische stoofschotel met jenever
Ingrediënten 4 personen
* 4 ons reepjes varkensvlees
* 2 ons gesnipperde ui
* 2 ons schouderham
* 2 ons champignons
* boter
* paprikapoeder
* tomatenpuree
* ansjovis
* 2 potten gekookte bieten of verse gekookte bieten
* tomatenketchup
* knoflook
* yoghurt
* dille
* scheutje jonge jenever

Bereidingswijze
Reepjes vlees met paprikapoeder bestrooien en
bakken in de boter. Ham, champignons en de uien
meebakken, ca 40 minuten. Daarna de tomatenpuree,
ansjovis, gekookte bieten, tomatenketchup en de
knoflook erdoor roeren.
Aan het eind van de kooktijd de yoghurt en de jonge
jenever mengen en aan de stoofschotel toevoegen.
Als het gerecht klaar is wordt de dille erover gestrooid.
Dit gerecht kan worden gegeten

Als u wilt reageren, kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud