Kunst van onze leden Agnes Witte - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Activiteiten van onze leden


Agnes Witte

Op bezoek gaan bij Agnes Witte is niet minder dan een feest, vooral als je zoals ik geïnteresseerd bent in Textiele werkvormen.
Agnes ontving me in haar appartementje met uitzicht op een prachtige boom, maar als je rondloopt en ziet wat ze allemaal zelf heeft gemaakt, vergeet je de boom gauw. Agnes is een vrouw met veel talenten, ze maakt wandkleedjes, kleding, al of niet geïnspireerd door de middeleeuwen, geborduurde schilderijtjes, niet zomaar borduursels maar een soort verhalen in stof. Bijv.  heeft ze een foto gemaakt van twee mensen op het schiereiland Dingle,  vervolgens gaat ze er mee aan de slag en maakt hetzelfde van textiel. Ze heeft een portret geborduurd van haar overleden echtgenoot en laat zich inspireren door de Kelten, bijv. op een kussen op een stoel.
Ze heeft een handwerkclubje opgericht (5 mensen) die zich door elkaar laten inspireren om dingen te maken en van elkaar te leren Ze bespeelt ook een instrument, een hommel, de voorloper van de cither. Zie foto. Deze heeft ze zelf gemaakt waarbij ze vooral veel tijd heeft besteed aan het houtsnijwerk. Op dit moment heeft ze een nieuw project, teksten die bij haar opkomen, een soort droomberichten. Bij die teksten maakt ze een tekening. Een tekst is: ‘Begin aan de dag als aan een leeg strand’. ‘Dan denk ik aan Dingle’.Op de voorplaat het wandkleedje dat ze maakte van de historische boerderij van Schothorst, van allerlei materialen. Kijk eens naar de insecten rechts op de lijst.
Agnes is lid geworden van de KBO toen het misging met de Anbo. Het is fijn dat er iets is om de belangen van ouderen te behartigen en het is fijn om er bij te zijn.
Margreeth Sjamaar

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van haar werk.
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud