Henny en Ineke - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Kennismaken met...

Kennismaken met
Henny Ruizendaal en Ineke SimonisWat een leuke hartelijke mensen die ik vandaag mocht interviewen. Ik kende hen al van gezicht van de kerstreis en de namen van de gedichten die ze maken, maar de combinatie is nu pas gekomen. Door de gedichten dacht ik al wel dat het vrolijke mensen moesten zijn en dat klopt aardig.

In de vorige NIEUWS&INFO heeft een gedicht gestaan op de achterpagina en wat mij vooral trof en dat ik heel knap vind, dat ze alles in die paar regels benoemen. Het reisje bijvoorbeeld kun je helemaal terug beleven. Alles staat erin.

Het is voornamelijk Henny die de gedichten maakt, af en toe aangevuld door Ineke. Henny is van de woordspelingen, dat ze van haar moeder heeft. Spelen met woorden dat vindt ze leuk. Met Sinterklaas was het bij hen thuis ook altijd een groot feest. Alle bijzonderheden van de familieleden kwamen aan de orde.
Henny maakt liever gedichten dan dat ze een brief schrijft. In haar gedichten kan ze zich helemaal uiten.
Henny en Ineke doen bijna alles samen, zoals reizen met de camper, dat is hun grootste hobby. Heel Europa hebben ze bereisd en veel familieleden bezocht die verspreid in Europa wonen. Ze hebben nog een camper uit 1991. Op hun tocht met de Fiatjes 500 naar Garlenda Rivièra, de zgn Tour Europa, sloten zich steeds mensen aan uit allerlei landen zodat ze daar aankwamen met een hele stoet en daar een prachtig internationaal feest hadden.

Henny is ook nog steeds lid van de club Fiat 500, die ze rugzakjes noemt en de club Hanomag Mercedes Nomade. Een van de hobby’s van Henny is auto’s restaureren zoals een Fiat 500, zie foto.
Maar dat is nog niet alles, zij is erg gek op de natuur en wat je met allerlei natuurlijke materialen kun doen. In de zomer/najaar zoek ze mandjes, of boomstronken, gymschoenen die vol gegroeid zijn met groen en daar maakt ze dan in december kerststukjes op. Leuk om een keer een workshop te doen in onze sociëteit.
Zowel Henny als Ineke doen vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem, vooral Ineke is daar heel actief.

Henny en Ineke genieten van het leven, ze hebben zoals Ineke zei: ‘Zin in het leven’ en Henny: ‘De aarde is zoiets moois’. Ze uiten dat in feestjes met vrienden en familie, hun reizen, hun hobby’s en ze gaan graag mee met de reisjes van de KBO. Op dit moment hebben ze nog een camper en een motorbootje dat in Nulde ligt.
Kortom, dit interview was weer een feest.
Margreeth Sjamaar

Klik op één van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud