Kunst van onze leden Bertha van Beers - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Kennismaken met...

 

De kunst van Bertha van Beers

Bertha was een van de eerste die haar kerstbeeldjes instuurde op mijn oproep voor de kunst van de maand. Maar ja, het is maar een keer per jaar kerstmis, dus heeft het even moeten wachten, maar nu prijken ze dan in volle glorie op de voorplaat.
Bertha had dergelijke beeldjes gezien op een kerststallen tentoonstelling en werd daardoor geïnspireerd. Maar dit is nog maar een klein deel van wat zij allemaal  heeft gemaakt.
Ik vind het altijd weer verbijsterend om te zien hoeveel kunst er gemaakt wordt door mensen gewoon bij je om de hoek en waarvan je dat niet weet. Het is erg leuk om dat eens naar buiten te brengen en wie weet worden daar anderen dan ook weer door geïnspireerd.

Ik heb foto’s mogen maken van haar kunstwerken en twee plakboeken bekeken waar de beeldjes in staan die ze voor haar kinderen en kleinkinderen heeft gemaakt. Voor ieder kind dat er werd geboren had ze een idee voor een beeldje zo ook voor haar jongste kleinkinderen. Rond hun 18de verjaardag  heeft ze voor ieder kleinkind iets gemaakt wat op dit kind van toepassing was. De beeldjes zijn opgebouwd uit een geraamte van een pen waaromheen draad, aluminium folie en schildersband wordt gewikkeld en opgevuld met Dassklei. Zo kan ze ieder beeld dun of dik maken. Op die manier heeft ze haar man Bertus afgebeeld als verrassing toen hij 40 jaar bij zijn koor was.
Van de KBO zijn ze al bijna 10 jaar lid omdat de KBO ook landelijk goede dingen doet voor ouderen. Voor contacten hoeven ze het niet te doen, ze zijn erg sociaal en voelen zich daardoor bevoorrecht. Bertha noemt het een luxe.
Ik voel me bevoorrecht omdat ik al die mooie dingen heb mogen zien en met zo’n positieve vrouw heb mogen kennismaken.
Margreeth Sjamaar

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van haar werk.
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud