Een bron van inspiratie - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Algemene informatie > Zorg en welzijn > Leef 3.nu


's
Rubriek
Ontmoeting met de nieuwe voorzitter van KBO:
Een bron van inspiratie

Na een plezierige samenwerking met Marion van Hees,kreeg ik de gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe voorzitter, Ans Huijbregts. Mijn ontmoeting met Ans vond plaats in haar prachtige authentieke huis, waar veel liefde in is gestoken. Tijdens ons gesprek kwam kleindochter spontaan even langs met wat naaiwerk, en oma wist er wel raad mee.

Ans is een actieve vrouw die zich niet snel laat beperken. Ondanks enkele tegenslagen in de afgelopen jaren, heeft ze er bewust voor gekozen om het leven weer volop op te pakken. Het is bewonderenswaardig dat ze, op haar 77e, de uitdaging van het voorzitterschap aangaat. Ze blijft zichzelf graag uitdagen maar is zich ook bewust van haar kwetsbaarheid gezien haar leeftijd. Indien nodig heeft zij maatregelen getroffen om haar huis aan te passen naar gelijkvloers.

Het is inspirerend om te zien hoe mensen, ongeacht hun leeftijd, blijven streven naar nieuwe uitdagingen. Dit geldt niet alleen voor Ans, maar voor ons allemaal. Voor sommigen betekent dit een nieuwe vrijwilligersfunctie, terwijl anderen zichzelf uitdagen door simpelweg dagelijks een wandeling te maken. Bij Leef3.nu streven we er ook naar om onze leden voortdurend te inspireren en uit te dagen. We bieden een breed scala aan leuke en interessante activiteiten die bijdragen aan het zo vitaal mogelijk ouder worden. Dit varieert van informatiebijeenkomsten over zelfredzaamheid, workshop nalatenschap, online museum bezoeken tot aan In Balans trainingen en sportclinics voor ouderen. De Digicoach helpt leden bij het vergroten van digitale vaardigheden. De overgang naar deze nieuwe samenwerking voelde voor mij enigszins spannend, gezien de fijne band die wij met Marion hadden opgebouwd, en de hoop dat deze nieuwe samenwerking tussen Leef3.nu en KBO even vruchtbaar zal zijn.

Verandering brengt altijd uitdagingen met zich mee en vereist flexibiliteit. Met vertrouwen kijk ik uit naar onze samenwerking.
Petra Bergstra
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud