Kunst van onze leden Lucie van Zunderen - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Activiteiten van onze leden

De kunst van Lucie van Zunderen

Lucie is iemand waarbij je je gelijk op je gemak voelt, alsof we elkaar al jaren kenden.
Nu had ik haar weleens ontmoet bij een gespreksgroep van de Anbo, maar dat is al wel heel lang geleden. Zij was getrouwd met Henry Schotkamp die zoals oude Anbo-leden dat nog wel weten, altijd zulke mooie stukjes schreef  in het blad van de Anbo en niet lang geleden heeft er, als herinnering, een stuk van hem in de Info gestaan, nu de Senioor en de KBO zijn gaan samenwerken en een gezamenlijke website hebben.
Lucie is begonnen met buiten tekenen, zij ging er op uit met een rugzakje, stoeltje en tekenmateriaal, wandelen door de bossen en tekende met een zwart pennetje alles wat zij zag. Er kwamen stapels tekeningen, aquarellen, mandala’s en schetsboeken op tafel, ongelooflijk wat een hoeveelheid aan mooie dingen die zij heeft gemaakt.
Van kruiden, landschappen, bloemen naar abstract, zachte kleuren, maar ook felle.
Het is teveel om op te noemen. Ik kreeg een stapel mandala’s om weg te geven en een mooie gekleurde tekening van bloemen. Ik heb veel foto’s gemaakt, die kunt u hier zien en als voorplaat op van de Info nummer 2201.
Ik heb er van genoten om alles te zien, maar ook van de gezelligheid en de warme ontvangst dat bleef hangen zelfs toen ik in de stromende regen op de fiets naar huis reed.
Margreeth Sjamaar

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van haar werk.
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud