Kunst van onze leden Irene Genemans - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Kennismaken met...

Irene Genemans

Irene was een van de eerste mensen die foto’s van haar kunst naar me op stuurde toen ik enkele jaren geleden een oproep deed. Ik ben toen ook al een keer bij haar geweest, maar tot een interview is het nooit gekomen, hoewel ze al wel een keer op de voorplaat heeft gestaan.

Bij Irene kun je je hart ophalen aan kleuren, mode, Griekse voorbeelden en nog veel andere dingen.
Ze schildert en tekent al vanaf haar vroegste jeugd vooral aan het strand, maar vanaf 1980 is ze ook cursussen gaan doen in diverse technieken, ze is dan ook heel veelzijdig. Ze schildert in een eigen stijl om zo haar ideeën en gevoelens te uiten in kleur en vorm en deze zijn vaak een weergave van haar stemming.

Dat ze lid is van de KBO komt door haar katholieke achtergrond. Ze vindt het leuk om mensen van hetzelfde geloof te ontmoeten en van haar eigen leeftijd.
Er zijn niet veel blijvende contacten uit voortgekomen, maar toch heeft ze wel boeiende gesprekken gehad met andere leden. Er zijn veel kennissen van haar overleden of ziek zodat het contact op die manier ook verdwijnt. Zelf heeft ze ook een ongeluk gehad waardoor het bewegen haar nu wat moeilijk af gaat en ze maar één ding per dag kan doen. Ze luncht graag met familieleden, maar gaat ook wel eens alleen ergens koffie drinken. Ze heeft altijd veel plezier gehad van de Hooglandse Maatjes, helaas doordat zij nu hulp heeft op dezelfde dag komt het er niet meer van om er te gaan koffie drinken.

Irene is ook erg blij met de Info en het Magazine, die ze beiden van begin tot eind leest. Het was heel leuk om weer eens bij Irene te zijn, heel anders dan dat ik gewoon op bezoek kom bij haar of zij bij mij. Op de filmdagen bij mij thuis was Irene ook altijd van de partij.
Doordat ze wat slecht ter been is komt schilderen er niet meer zo van, maar borduurt ze nu schilderijen. Hoe dan ook je komt ogen te kort om alles te zien. Ik hoop dat ze weer wat opknapt en we nog jaren van haar kunst kunnen genieten.
Margreeth Sjamaar

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van haar werk.
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud