Pamela Rippen - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Kennismaken met...

Kennismaken met
Pamela Rippen



Verstijfd van de kou stond ik voor het interview bij Pamela op de stoep, maar na een warm welkom en een lekker kopje thee, was het snel vergeten.
Pamela is een aantal jaren geleden van Doetinchem naar Amersfoort verhuisd omdat ze dichter bij haar twee dochters wilde wonen. Toen is ze ook lid geworden van de KBO in Amersfoort. In Doetinchem was ze al heel lang lid van de Anbo, maar toen die verdween is de Senioren Vereniging Doetinchem opgericht, die de belangen van de ouderen ging behartigen.
Pamela is geboren in Friesland en heeft haar hele jeugd daar doorgebracht, maar haar moeder was van Kaapverdische afkomst.
Omdat haar moeder Engelstalig was, was Pamela ook heel enthousiast over deze taal en heeft ze 33 jaar Engelse les gegeven aan de Volksuniversiteit. Ze heeft er altijd veel energie in gestoken.

Een andere hobby was kleding naaien. De mooiste dingen kwamen uit haar handen waaronder het jasje op de foto.

Zij heeft een schilderij dat haar heel dierbaar is.
De schilder is de Friese kunstenaar Johannes Elsinga. Haar vader was een klasgenoot van de schilder op de Lagere school in Leeuwarden, maar pas later werden ze bevriend, doordat zijn vrouw (Pamela’s moeder) bevriend raakte met de vrouw van de schilder en de mannen elkaar toen weer opnieuw ontmoetten. Pamela’s vader was gehandicapt en veel aan huis gekluisterd.
Maar omdat de schilder en zijn vrouw een auto hadden, wat in die tijd nog niet zo gewoon was, kon hij toch naar het atelier van zijn vriend. De zus van vader had een schilderij van deze schilder en toen deze tante oud werd, mocht Pamela iets uitzoeken.


Ze koos het schilderij vanwege de vriendschap van haar vader met de schilder als herinnering. Het is een gezicht op een Friese boerderij in de lente.
In Friesland is deze schilder heel bekend, in de rest van Nederland nauwelijks. Maar voor Pamela heeft het schilderij een grote emotionele waarde.
Een paar jaar geleden kreeg Pamela een hersenbloeding. Ze is daar aardig van hersteld, hoewel ze heeft moeten leren leven met enige beperkingen. Maar Pamela is een positieve vrouw bij wie het glas altijd halfvol is. En ze slaagt er nog steeds in om iets van haar leven te maken.
Margreeth Sjamaar

Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud