Kunst van onze leden Lia van Dijk - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Activiteiten van onze leden

De creativiteit van Lia van Dijk

Het is altijd weer een feestje voor mij om naar een interview te gaan, meestal ken ik de geïnterviewde wel, maar bij iemand thuis komen is toch iets heel anders.
Je leert die persoon dan op een heel andere manier kennen.

Zo kwam ik bij Lia van Dijk en ik werd gelijk verwelkomd met een gezellig parasolletje voor de deur en daaronder potjes jam, kaarten e.d. die zij verkoopt. Als ik het nog niet wist, dan had ik nu wel gezien dat ik bij een bijzonder creatief iemand binnenkwam.

Lia heeft met haar man een prachtig huis met een grote serre waar we thee gingen drinken en praten. Er was al wel een uur voorbij voordat we aan het interview toe kwamen. Er was zoveel te zien van al haar werk. Lia is wel bekend bij de KBO van de koffiecupjes waar ze prachtige dingen van maakt. Het is niet te geloven wat daar allemaal van gemaakt kan worden en zonder dat je gelijk ziet dat het van koffiecupjes is gemaakt. Kettingen, oorbellen, waxinelichtjes, uiltjes, armbanden, ringen enz.
De cupjes worden plat geslagen met een hamer en sommige worden dan om een breinaald heen gedraaid zodat er een soort pijpje ontstaat voor bijv. armbanden en oorbellen. De cupjes hebben allemaal verschillende kleuren waar Lia goed gebruik van maakt.

Ze is hier ooit mee begonnen door een vriendin, die zelf weinig ruimte had. Lia bood haar haar eigen ruimte aan en ging zelf ook meedoen. Toen de vriendin er mee op hield is Lia doorgegaan en ze komt ook steeds op nieuwe ideeën. Ze werkt ook veel met kraaltjes in combinatie met de cupjes, ze maakt ringen van bijzondere knopen. Maar Lia is ook creatief op ander gebied. Ze maakt allerlei kaarten, deels uit oude
ansichtkaarten, ze breit en haakt.

In de Neng in Hoogland is iedere dinsdag een brei/haak clubje. Binnenkort krijgt ze een nieuwe heup, voor de tijd er na heeft ze al weer allerlei plannen. Lia kan absoluut niet stil zitten. Ze doet ook workshops, o.a. met kinderen. Er kunnen 4 á 5 mensen meedoen, dan kan ze ieder ook voldoende aandacht geven. Lia is al lid van de KBO vanaf 2014. Ze zingt heel graag en is lid van een kerkkoor. Een bevriende dirigent van het KBO koor vroeg haar mee te zingen voor een concert t.g.v. een jubileum in het Icoontheater. Ze vond het zo leuk dat ze direct lid is geworden.

Het was weer een heel gezellige middag en aan het eind schonk ze mij een mooie armband. Daar wordt een mens blij van. Niet alleen om het bezit van die armband, maar dat iemand het aan je geeft. Dat geeft een fijn gevoel.
Margreeth Sjamaar

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van haar werk.

Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud