Kunst van onze leden Thea Verschuur - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Kennismaken met...

Thea Verschuur

De meeste mensen zullen Thea Verschuur wel kennen als de voormalige voorzitter van KBO Amersfoort/Nijkerk. Ze is ooit gevraagd door de toenmalige penningmeester. Ze heeft eerst een tijdje de kat uit de boom gekeken en is daarna een paar jaar lid geweest van het bestuur alvorens ze haar intrede deed als voorzitter wat ze zeven jaar heeft volgehouden.
Er moesten wat leuke dingen georganiseerd worden en Thea is  toen medeorganisator geworden van diverse kunstreizen, o.a. naar Amiens, Chartres, Reims, Rouen en Mainz. De leden waren erg enthousiast en er was altijd een hele bus vol. Zij heeft nog een paar boeken vol met prachtige foto’s.

Het 60-jarig jubileum was aanleiding om een heel jaar culturele activiteiten te doen, met allerlei workshops zoals Spelen met woorden, Mandala tekenen, Spitten in het verleden. Het staat allemaal in een herdenkingsboekje Onder de titel:
‘KBO Amersfoort-Nijkerk, 60 jaar een waaier van leven’.
Minder mensen zullen weten dat Thea ook heel kunstzinnig is, ofschoon er in de loop van de tijd wel wat schilderijen van haar op de voorplaat van de Info hebben gestaan.

Ik heb Thea leren kennen in de toenmalige verhalengroep en bij een bezoek bij haar thuis ontdekte ik haar kunst aan de muur. Door haar prachtige werk is bij mij het idee ontstaan om de kunst van KBO leden zichtbaar te maken voor andere leden, dus in de Info te plaatsen. Thea haar hele leven staat in het teken van schilderen, aquarelleren, tekenen, boetseren enz. Een vriendin deed aan fijnschilderen, dunne laagjes verf over elkaar (een techniek die met name in de 17de eeuw werd toegepast om een zo natuurgetrouw beeld te krijgen) en Thea had weer een nieuwe techniek om toe te passen in haar kunst.
Haar man Cor, die heel trots is op zijn vrouw zegt dat schilderen haar lust en haar leven is. Zelf zegt ze hierover: ‘Als je schildert vergeet je de hele wereld en je blijft het doen door het plezier dat je er in hebt  als het ook goed lukt’.
Margreeth Sjamaar

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van haar werk.
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud