Kunst van onze leden Thea en Martin Palte - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Activiteiten van onze leden

Thea en Martin Palte


Toen ik als coördinator van een leesgroep voor geschiedenis Martin Palte als nieuw lid bij ons inschreef wist ik nog niet dat ik met hem de gouden greep had gedaan, want een paar jaar later werd Martin lid van de KBO en omdat hij ingevuld had diverse functies bekleed te hebben als voorzitter en penningmeester, was ik er als de kippen bij om hem als penningmeester te vragen omdat wij dat juist op dat moment nodig hadden.
Later kwam ook zijn vrouw Thea onze gelederen versterken als redactielid.
Maar dat zij ook andere kwaliteiten hebben bleek al gauw. Zij zijn samen een heel kunstzinnig echtpaar. Vandaag was ik bij hen om eens het een en ander te bekijken.
Thea en Martin wonen al vanaf 1994 in hetzelfde huis, dat zij op tekening hebben gekocht en waarvan ze eerst de tuin in orde hebben gemaakt, zodat ze tijdens het klussen in huis daar even lekker konden relaxen. Zij zijn allebei geboren Amsterdammers, maar hebben ook een periode in Utrecht gewoond. Thea deed aan pottenbakken, o.a. met draaischijf en ander keramiek. Martin tekent al jaren, van af foto’s, niet natekenen maar een impressie van het landschap van de foto.

Het vorig jaar heeft hij bij het kunstcentrum Collage in Hoevelaken ontdekt dat er nog veel meer leuke dingen te doen zijn zoals brons gieten. Daaruit zijn leuke beeldjes tevoorschijn gekomen. Het is een leuke techniek, het heet de ‘verloren wasmethode’. Je kunt op internet kijken hoe dat in zijn werk gaat. Dezelfde leraar deed ook glaskunst, dus Martin en Thea gingen dat ook uit proberen. Thea showde een prachtige vaas. Thea is verder gegaan met het glas en Martin is teruggekeerd naar zijn tekeningen. Het was een bijzonder gezellige middag en na nog wat foto’s in hun mooie tuin, ging ik heel tevreden naar huis.
Margreeth Sjamaar

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van hun werk.
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud