De passie van John Krijnen - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Activiteiten van onze leden
De passie van John Krijnen

Het was een hele verrassing toen ik bij John binnenkwam. Overal stonden al leuke dingen voor de Pasen met tulpen mooi geschikt en forsythia uit de tuin. De zon scheen door de ramen naar binnen, John had lekkere dingen bij de Ierse thee en dat gaf allemaal een heel feestelijk gevoel. Hij kan ook heel boeiend vertellen over het land dat zijn hart heeft gestolen en waar hij al jaren eigenaar is van een bungalow in Corofin in de provincie Clare in het midden-westen van Ierland.

Het begon in 1970 met een vriend die vertelde dat je in Ierland zo mooi kon vissen, dus huurden ze een auto en een kamer in een hotel in Glengenriff, in het zuid-westen, dat aan een baai ligt. Je kon daar een bootje huren met schipper. Het was wel grappig dat de andere gasten hoopten dat ze niks zouden vangen omdat ze anders weer vis zouden krijgen bij het diner. Want de hoteleigenaren bakten de vis dan weer voor de gasten. Verschillende jaren was de vakantie naar Ierland, steeds naar een andere locatie zodat ze heel Ierland doorkruisten. Toen ze in Corofin waren, zagen ze dat daar een bouwlocatie was waar ze bungalows gingen bouwen. John en zijn vrouw hebben zo’n bungalow gekocht, maar wel zoveel inspraak gehad in de bouw dat het huis helemaal ingedeeld werd naar hun wensen. In latere jaren
hebben ze het nog verder aangepast. Het dorp is niet groot, maar er zijn wel alle winkels en voorzieningen die je nodig hebt,.

Het leven in Ierland is wat minder gecultiveerd dan hier en er is veel meer ruimte. De natuur is overweldigend mooi, je raakt er niet uitgekeken. In de pubs wordt veel muziek gemaakt en John is sponsor van het plaatselijke muziekfestival. Zo leer je de mensen van het dorp kennen. Het is leuk om mee te doen met de locals en eten te delen. Ook fietsen doet John graag, maar soms is het toch wel een beetje moeilijk in verband met de hoogteverschillen. Nu zijn vrouw is overleden gaat John er een paar keer per jaar alleen naar toe, maar niet langer dan twee maanden want dan wordt het toch te lang in zijn eentje.
Ik heb heel wat literatuur meegekregen van John en voor degenen die er wat meer van willen weten, zal ik het een en ander op de website zetten.
Toen ik wegging kreeg ik een aantal zakjes Ierse thee mee en thuis vond ik nog twee Deventer koekjes in mijn tas en aangezien ik van huis uit een Deventerse ben, vind ik dat natuurlijk heel lekker.
Margreeth Sjamaar

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van zijn foto's van Ierland.
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud