Mea en Wessel Jan Woltjer - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Kennismaken met...Kennismaken met...
Mea en Wessel Jan Woltjer

“Bij mijn huisarts staat op een raam:
‘Ieders leven is een heldenreis’.
Dat kwam mij gelijk weer in de gedachten
toen ik bij Mea en Wessel Jan dit interview kwam doen.

Wessel Jan was veel van huis als vloot predikant en Mea was thuis met vier kinderen. Als Wessel Jan weg was moest zij alles overnemen, de opvoeding, het geregel en het huishouden zodat haar man zonder zorgen op reis kon gaan om anderen op zee te bemoedigen. Dat is toch een heldenreis op zich.
Wessel Jan heeft doctoraal godsdienstpsychologie gestudeerd aan Rijks Uni- versiteit Groningen en is predikant geweest in Dokkum en Raard in Friesland. Daarna werd hij vlootpredikant bij de Koninklijke Marine en heeft de hele wereld rond gevaren. Daar op volgde een functie als groepstrainer en begeleider op het Militair Vormingscentrum
Mea heeft een opleiding gedaan en gewerkt als zorgverlener in de psychiatrie en heeft daarna nog als vrijwilligster gewerkt bij Ontmoetingscentrum De Weekend-Tref als kok.
Zij wonen nu al weer 35 jaar in hun huis in Amersfoort. In die periode zijn zij beiden overgegaan naar de Oud-Katholieke kerk, waar zij zich helemaal thuis voelden en is Wessel Jan tot priester gewijd.

Mea en Wessel Jan zijn al 16 jaar lid van de KBO en vooral de dagtochten vonden zij erg fijn vooral omdat het zicht van Wessel Jan erg achteruit ging en zelf autorijden niet meer mogelijk was. Helaas moesten zij de laatste keer verstek laten gaan wegens de gezondheidsproblemen van Mea, maar wie weet wat de toekomst nog brengt, zodat ze weer opnieuw mee kunnen.Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud